AaBKC Talk

AaBKC Talk er en række netværksmøder med fokus på den gode samtale. Til hvert møde vil to lokale, nationale eller internationale kunstnere og kunstfaglige aktører gå i dialog og diskutere et aktuelt emne. Alle deltagere er velkomne til at tage del i samtalen.

Gratis deltagelse for alle kunstnere, kunstinteresserede og andre nysgerrige.

Kommende AaBKC Talk:

 

Tidligere afholdte arrangementer:

28. maj 2019, kl. 19-21, Aarhus Kunstakademi: AaBKC Talk: Ceci Moss, kurator-i-residence, AaBKC Residency & Winnie Soon, Assistant Professor, Aarhus University’s Department of Digital Design and Information Studies.

17. januar 2019, kl. 17-19, Vogn 1, Godsbanen: AaBKC Talk med Trine Bille, Professor på CBS og Jesper Rasmussen, billedkunstner.
Trine Bille har siden 2017 arbejdet på en undersøgelse af danske kunstneres økonomiske levevilkår: 'Billedkunstens økonomiske rum – markedets samlede størrelse'.
Resultaterne af undersøgelserne blev offentliggjort den 22. nov. 2018 og kan læses her:
https://services-webdav.cbs.dk/doc/CBS.dk/Research/Billedkunstens%20%C3%B8konomiske%20rum%20-%20Pixiudgave.pdf
https://services-webdav.cbs.dk/doc/CBS.dk/Research/Billedekunstens%20%C3%B8konomiske%20rum%20-%20Markedets%20samlede%20st%C3%B8rrelse.pdf
https://services-webdav.cbs.dk/doc/CBS.dk/Research/Billedkunstens%20%C3%B8konomiske%20rum%20-%20Billedkunstnernes%20%C3%B8konomiske%20arbejds-%20og%20levevilk%C3%A5r.pdf

22. november, 2018 kl. 19-20.30: Dominika Kluszczyk, polsk projektleder og producer, TækkerAIR Aarhus, De Mezas vej 5, st. th., 8000 Aarhus C.

Dominika fortalte om tre projekter hun arbejder på i Polen:
- WRO Media Art Biennale. Hun researchede mulige kunstnere og projekter til næste års biennale.
- European Media Art Platform (EMAP). En europæisk platform for kunstnerisk udveksling og residencies til kunstnere, der arbejder med 'new media'.
- IP Group & IP Studio. Identity Problem Group (IP) er et interdisciplinært kunstnerkollektiv der kombinerer billedkunst, performance, dramaturgi, arkitektur, video og lydkunst og driver IP Studio, et udstillingssted. De søgte efter nye samarbejdspartnere.

6. september 2018: KH7artspace, Sydhavnsgade 7: Art Bar med kunstner-i-residence, Kelly Lloyd (US) (AaBKC Residency, 3. september-26.oktober 2018) og Birgit Eriksson, lektor i Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet.

Den amerikanske kunstner Kelly Lloyd indgik i en dialog med Birgit Eriksson om begrebet deltagelse i kunst, hvor både Birgits erfaringer som forsker inden for området og Kellys erfaringer fra hendes egen praksis blev sat i spil. Samtalen blev udført som et interview, og er en del af det researchprojekt Kelly Lloyd arbejder på under sit ophold hos AaBKC Residency. Her vil hun undersøge, om mulighederne for at gøre kunsten til sin levevej er lettere i Danmark end i USA.

31. maj, 2018: Vogn 1, Godsbanen: ART BAR med kurator-i-residence Laura Köönikkä (AaBKC residency 2. maj til d. 22 juni.)

Talk med vores kurator-i-residence Laura Köönikkä, hvor hun introducerede til sin kuratoriske praksis og fortalte om sit arbejde med Finnish Art Agency.
Laura er freelance kurator og grundlægger af Finnish Art Agency, der tilbyder kuratering, rådgivning og andre ydelser til kunstnere, virksomheder, kunst-organisationer og private. Laura har en baggrund inden for institutionelt og kuratorisk arbejde i både Finland og udlandet, og hun har tidligere arbejdet med facilitering af mentorprogrammer og kritikgrupper for kunstnere og har stor erfaring med studio-visits.

15. marts 2018: Den svensk/tyske Bernadette Wolbring Aarhus Billedkunstcenter i TækkerAIR Aarhus-lejligheden.
Til denne ART BAR introducerede hun sin nye publikation Square Pegs in Round Holes i en ’lecture performance’, sammen med andre, nye projekter. Square Pegs in Round Holes omhandler den måde, hvorpå viden er organiseret i forhold til kønsklassifikation indenfor det medicinske felt. Mere specifikt undersøger publikationen anvendelsen af testosteron og kropsmodifikation, samt denne kropspolitiks indvirkning på sociale strukturer. Publikationen består af en række plakater, der efterligner metoder anvendt indenfor medicinsk research: fra simulering af objektivitet ved brug af abstraktion til opfindelsen af værktøjer til afmåling af standarder og afvigelser fra normen.

Bernadette Wolbring (f. 1975) bor og arbejder i Stockholm og Stuttgart. Hun er uddannet fra Slade School of Fine Art, London, og Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Stuttgart.

Se endvidere: http://www.bernadettewolbring.com/

1. februar, 2018: I denne udgave af ART BAR bød billedkunstner Birgit Bjerre ind til en workshop og diskussion om nogle af de ting billedkunstnere ikke normalt har lyst til at snakke om – nemlig kunstnerisk praksis og økonomi. Meget få mennesker er uafhængige af penge, og penge er en grundpræmis for kunstudøvende. Måske fylder penge i virkeligheden endnu mere for kunstnere, end de gør for andre erhvervsgrupper, netop fordi der er mangel på dem. Birgit Bjerre er billedkunstner og kreativ strategisk rådgiver. Hun er uddannet på Det Jyske Kunstakademi samt Medievidenskab, Aarhus Universitet. Hun udstiller på flere gallerier og har undervist på bachelorniveau i både kunstpraksis, strategi og kommunikation.

Eventet blev afholdt i samarbejde med Århus Kunstakademi. 

16. november 2017, kl.17-20 på Århus Kunstakademi med Advokat Helle Moalem. Helle er selvstændig advokat, og har i mange år arbejdet med kunstnere. Til denne ART BAR vil Helle fortælle om ophavsret i forbindelse med kunst og om kunstneres rettigheder generelt (forhandling, løn, prissætning af værker m.m.). Virkelige eksempler blev præsenteret, og de deltagende vil få mulighed for at stille spørgsmål om specifikke problemstillinger.

12. oktober 2017 forestod Sanne Ransby + Mariko Wada og Villiam Miklos Andersen + Mikkel Bundsgaard Pedersen ART BARen med oplæg om at arbejde kuratorisk som kunstnere.

Villiam og Mikkel lagde aftenen ud med at fortælle om et rejsende udstillingsprojekt An Odysssey, hvor de inden for en uge rejste til syv forskellige europæiske lufthavne og lavede pop up udstillinger. Herefter fortalte de om deres kuratorvirke, om brugen af deres private lejlighed som udstillingssted.

Sanne og Mariko fortalte om forskellige udstillinger de har kurateret både med udenlandske og danske kunstnere. Herunder gik de mere i dybden med kurateringsarbejdet, om at søge støttemidler til kunstnere og som kunstnere, om at facilitere og arrangere symposier og artist talks.

14. september 2017 blev ART BARen gæstet af billedkunstner Martin Nore sammen med Aarhus Universitetsprofessor Gorm Harste og pædagogisk konsulent ved University College Lillebælt Lars Clausen. Martin indledte sin talk med en fremvisning af sin kunstfilm Kontrolleret Kaos - Fra krig til kunst, og hermed var aftenens tema angivet. Som dansk krigsveteran med en PTSD diagnose fortalte Martin om sin indgang til sit kunstnervirke, og hvordan han med sin kunstpraksis dels har hjulpet andre traumeramte krigsfolk, og dels har rejst rundt i verden med en fredsmission for øje. Gorm Harste og Lars Clausen, som har fulgt, sparret og samarbejdet med Martin, supplerede undervejs med hver deres felt af akademiske og faglige perspektiver til krig, kunst og terapi.

25. august 2017 bød på en talk af AaBKCs polske Artist-in-Residence, Malgorzata Zurada. I forlængelse af Malgorzatas udstilling i Mellemrummet på Godsbanen, snakkede hun om sin fascination af og fokus på planetariske kræfter og magi fra 1100-tallets grimoire Picatrix. Hendes arbejde er centreret i det visuelle sprog i tæt forbindelse til vestlig mystik, hvor hun undersøger de skjulte meninger og symboler. Talken udviklede sig blandt andet til en filosofisk diskussion omkring distinktionen mellem videnskab og magi. Til talken havde Malgorzata kreeret en playliste, der yderligere skabte en okkult stemning.

22. juni 2017 havde vi fornøjelsen af en talk fra vores curator-in-residence Mary Conlon, som til dagligt har sit virke som kurator i Limerick, Irland. Efter et seks ugers ophold i Danmark fortalte hun om sit møde med Aarhus, hvor hun blandt andet medvirkede i ART Weekends speed-dating event, og forestod fire AaBKC Socials - frokost-netværksmøder - med stor succes under sit ophold. Mary fortalte også om sit udstillingssted Ormston House i Limerick.

4. maj 2017 gav den hollandske kunstner Carolien Adriaansche en talk til vores ART BAR om hendes arbejde med materialet plastik, der er udgangspunktet for hendes kunst. I forbindelse med udstillingen Biotic Synthetic i Godsbanens Foyer var Carolien blevet inviteret på et kort ophold i Aarhus, hvor hun arbejdede på en stedspecifik installation til udstillingen. 

6. april 2017 samarbejdede AaBKC med Det Jyske Kunstakademi om en ART BAR, som foregik på SpLab (speciallaboratprium for kunst og offentlighed). Aftenens tema var vores nyligt opstartede program Traverse - Connecting International Art Communities, og kunstneren Anders Visti kom og fortalte om dialogen mellem ham og den Barcelona-baserede kunstner Christina Schultz, der var de to første kunstnere til at samarbejde i Traverse-programmet. 

1. marts 2017 afholdte vi vores ART BAR i Salonen på ARoS Public. Arrangementet tog udgangspunkt i temaet Artist-in-Residence og bød på oplæg af Frederik Harvendel, der er direktør for Statens Værksteder for Kunst, og kunstner Roos Holleman, der er i residence i det nye ARoS Atelier.         

9. februar 2017 slog vi pjalterne sammen med KH7, der er et værkstedfællesskab ved sydhavnen i Århus. Til aftenen havde vi inviteret den Holstebro-baserede kunstnerduo Jens og Morten, der kom og fortalte om deres praksis og arbejde med at omdanne et nedlagt slagteri i Holstebro til en kulturel smeltedigel. Derudover fik vi mulighed for at opleve og blive klogere på Louise Sparres udstilling Subject/Object i KH7 Artspace.    

19. januar 2017 gjorde et par af medlemmerne fra initiativet ORAUM os klogere på dette spændende foretagende, der fungerer som en digital platform for forskellige projekter og udtillinger. 

8. december 2016 inviterede vi til Jule-ART BAR med gløgg og æbleskiver, hvor der blev hygget, juleklippet og spillet pakkeleg.

24. november 2016 præsenterede kuratorerne bag udstillingskonceptet PRESENT udstillingen "Pleasing" i Foyeren og kunstneren Lise Haurum præsenterede sin udstilling "Rød" i Produktionsgangen.

6. oktober 2016 afholdte vi hos AaBKC vores første ART BAR med oplæg af kunstnerne Christian Saucedo og Agniezka Wolodzko om deres recidencies i Aarhus