Residenter for næste periode i AaBKC Residency

Til 2019 har vi fået 176 ansøgninger til kunstner-residenciet og 43 ansøgninger til kurator-residenciet. Vi har valgt den amerikanske kurator Ceci Moss og den iranske kunstner Mona Aghababaee til årets residency. Begge driver non-profit udstillingsplatforme, hvilket vil være et fokus i de netværksarrangementer, vi arrangerer med dem, i relation til lokale og regionale alternative udstillingssteder.

Ceci Moss er direktør af Gas, en mobil platform for samtidskunst, der præsenterer tematiske gruppeudstillinger online og i et lastbilsgalleri som parkeres forskellige steder omkring Los Angeles, Californien. Ceci underviser i New Media Studies på Scripps College, og vil udgive sin første bog, Expanded Internet Art: Twentieth Century Artistic Practice and the Informational Milieu, i 2019. Ceci vil være i residency fra maj til juni 2019.

Mona Aghababee arbejder primært med skulptur og installation, ofte re-kontekstualisering af fundne materialer gennem en historisk linse. Hun er direktør af Va Space, et selvstændigt kunstrum og residency, i Isfahan, Iran. Mona vil være i residency fra oktober til november 2019.

Tidligere resident Kelly Lloyd i dialog med Birgit Eriksson